6. april 2016

Månedens velgørenhed april+maj: Family Health Options Kenya

Hver måned har vi hos Wulff + Konstali fokus på en organisation eller en aktuel indsamling, som vi synes gør et rigtig godt stykke arbejde og som fortjener lidt ekstra opmærksomhed.

Denne gang gør vi noget lidt ekstra ud af vores indsamling, idet vi er gået sammen med vores gode venner fra Sex & Samfund for at give den en ordentlig skalle om samle ind til FHOK – Family Health Options Kenya.

Forestil dig dette: Du skal føde for første gang. Du har fået veer men kan ikke komme af sted til hospitalet. Der er ikke nogen at ringe til, som kan hjælpe dig. Du har ingen penge til en taxa. Du er sårbar som aldrig før.

Wulff-og-konstali-sex-og-samfund-fhok-kenya-1

Det er ikke nemt for fattige kenyanske piger og kvinder at komme til hospitalet, når de skal føde. Der er ingen offentlig hjælp til at komme til nærmeste klink, og skal man videre til et større hospital på grund af komplikationer, er der heller ingen hjælp at hente.

Det forsøger vi sammen med Sex & Samfund og deres kenyanske partner Family Health Options Kenya (FHOK) at råde bod på ved at støtte op om billige tuk tuk-ambulancer i fire distrikter i Kisumu. Der er nu allerede indsat to tuk tuk-ambulancer og indtil videre er det en stor succes. Derfor vil vi samle ind til endnu flere!
Tuk tuk’erne yder ikke kun akut hjælp, men kører også kvinder, som skal til jordemoder-tjek før fødslen eller når barnet er født og skal vaccineres og tjekkes. Ud over graviditetsrelaterede ture hjælper ambulancerne også med alt fra malariatilfælde, drukne-ofre og andre ulykker.

Vi håber I vil være med til at bakke op om indsamlingen. Indtil videre samler vi ind hver gang du giver 10 kr. for et glas vand i vores butik på Lergravsvej. Men vi vil i løbet af måneden løfte sløret for endnu flere tiltag, hvorigennem vi samler penge ind til projektet.
Sex & Samfund vil oprette et mobilnummer hvortil man kan sms’e for at donere lidt ekstra, og vi opdaterer selvfølgelig hjemmesiden her så snart vi ved mere.

Du kan læse mere om Sex & Samfunds arbejde i Kenya her.

16.8

Tilmeld dig Wulff & Konstalis nyhedsbrev og få informationer om nye tiltag, events og eksklusive særtilbud kun for nyhedsbrevsmodtagere.

Bare rolig, vi spammer dig ikke!